Peste 40 de copii din judetul Suceava, prezenti la Scoala de vara organizata la Liceul cu Program Sportiv din municipiu


Intră acum și în grupul de

Urmând tradiţia pe care au început-o în urmă cu câţiva ani, voluntarii Salvaţi Copiii – Filiala Suceava au participat şi în acest an la activităţile desfăşurate în cadrul Şcolii de vară organizate anual la Liceul cu Program Sportiv din Suceava, la care au participat câteva zeci de copii din judeţul Suceava.

“Salvati Copiii este prezentă și la ediția din acest an a Școlii de vară organizată de Asociația Educatorilor Suceava la Liceul cu Program Sportiv. În prima zi, cei peste 40 de copii și aproximativ 20 de părinți au participat la activități ale proiectelor << Fiecare copil contează! >> și << Copii fără etichete >> “, au transmis marți dimineață reprezentanții organizației sucevene, pe un cunoscut site de socializare.

Potrivit sursei citate, personajele mânuite de voluntari (păpușile) au prezentat și discutat cu copiii despre igienă, situații de abuz și etichetare. “Așa am aflat că, din păcate, copiii sunt victime ale violenței domestice și că etichetele (prost, leneș ș.a.) sunt frecvent auzite de aceștia”, au concluzionat voluntarii.

Anul trecut, după participarea la aceeași manifestare, Lena Ailincă, asistent social în cadrul Salvaţi Copiii – Filiala Suceava, a explicat pentru NewsBucovina.ro: “Voluntarul de la << Salvaţi Copiii >> este o persoană deschisă, prietenoasă, care încearcă să ofere sprijin şi ajutor acolo unde este nevoie. În cadrul şcolilor de vară voluntarii îndrumă copiii să deseneze, să participe la jocuri noi. Cei mici sunt implicaţi în activităţi care presupun o mai bună colaborare între ei şi părinţi. Noi îi învăţăm pe copii că au drepturi, însă alături de acestea, întotdeauna au şi îndatoriri pe care trebuie să le îndeplinească în interiorul căminului lor. Le explicăm că familia este locul în care te simţi cel mai bine, locul în care primeşti sprijin necondiţionat, locul în care te simţi în siguranţă”.


Intră acum și în grupul de