Lungu: De luni, se va trece la aprovizionarea cu biomasa a noii centrale termice a Sucevei


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa la Primaria Suceava

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava

TEXT LIVE:

„Multumesc premierului ca m-a primit in audienta cu privire la problema TERMICA. Am informatii ca proiectul nostru a fost avizat si ca a intrat in discutiile pregatitoare. Sper sa sa aprobe banii ca disponibilizatii sa poata primi sumele. La noua centrala, se pare ca lucrurile merg bine. Am asigurari bune.

A ramas ca in prima decada a lui septembrie sa facem un grafic de punere in functiune. De luni, 26 august,  se va trece la aprovizionarea cu biomasa a noii centrale. Ei spun ca vor intra cam 50 de camioane pe zi. Ne dorim cat mai multa biomasa in curte. Voi intra in CL cu noul pret la gigacalorie, de 250 lei.

Populatia plateste de 2 ori pretul la gigacalorie, o data direct si o data indirect din bugetul Primariei.

In septembrie, vom scoate la licitatie modernizarea Pietei Centrale din Suceava. Sunt prevazute cam 10 miliarde lei vechi. Vom face si o impartire modulara a pietei pentru ca vrem sa avem prima piata incalzita din municipiu. Incasarile sunt tot mai mici la piata. In 2012, s-au incasat cu 38 miliarde lei vechi mai putin din Bazar.

Multumesc senatorului Dontu care s-a tinut de cuvant si a iesit legea parcurilor industriale. Vrem sa valorificam zona termica si sa dezvoltam acolo un parc industrial. Vom face un studiu de fezabilitate si sa vedem daca suntem eligibili. Facilitatile acordate de lege sunt foarte importante. Ne vom asocia cu Camera de Comert si Industrie Suceava ca sa gestionam proiectul. Problema cainilor fara stapan ramane una foarte dificila. Nu avem personal suficient si populatia este extrem de reticenta. Lunar ne trebuie hrana in valoare de 350 milioane lei. Cam 100.000 euro anual. Voi avea discutii cu consilierii pentru a face o licitatie pentru gestionarea problemei care e extrem de dificila.

Ma doare inima de echipa de handbal, personal nu sunt de acord cu initiativa dlui Harsovschi. Nu sunt de acord sa fim actionari la vreun club. Si azi ne judecam cu Foresta. Ne bagam intr-o poveste in care nu suntem pregatiti. Sunt chestiuni complicate cu un club si vom da socoteala. Discutam de bani publici. Curtea de Conturi a pus accent pe finantarea sporturilor pe bani publici. De saptamana trecuta, am cerut justificarea banilor de la Rapid. Clubul are contract de finantare cu Primaria, nu am probleme cu Marin Barbu. La hadbal nu mai putem da bani. Daca ma interesa sa fiu presedintele vreunui partid la Suceava, eram de mult. Daca ma interesa sa fiu presedintele vreunui partid mare, eram.”


Intră acum și în grupul de