Vezi daca angajatorul tau ti-a virat contributia la pensia privata. Milioane de romani vor avea pensii mai mici


Intră acum și în grupul de

Milioane de români se vor trezi cu pensii mai mici. Pentru aproximativ 2,3 milioane de salariaţi, angajatorii nu au virat niciun leu în conturile de pensii administrate privat, în ultima lună, iar alţi 200.000 de salariaţi au conturile goale. Specialiştii avertizează că cea mai singură soluţie pentru o bătrâneţe fara griji este pensia facultativă, pe care însă puţini români şi-o permit, informeaza Digi 24

ANA ASLAN - PROTEST

Milioane de români care au până în 40 de ani se vor trezi cu pensiile mai mici din cauza patronilor. Salariaţii pot verifica dacă le este virată contribuţia fie la Casa de Pensii, fie la fondul de pensii privat unde sunt înscrişi.

Sursa citată arată că din 2008 de când s-a introdus acest sistem, ponderea administrată de asigurători a crescut de la an la an, şi va ajunge în 2016 la 6 procente din cele 10,5, însă chiar şi aşa va fi nevoie de o pensie facultativă suplimentară. În acest moment însă doar 300.000 de români economisesc pentru bătrâneţe.  Chiar dacă pentru banii daţi pe o pensie facultativă angajatul este scutit de impozitul de 16%, oamenii se feresc să investească banii aici.


Intră acum și în grupul de