Gradinita cu program prelungit, in locul fostei piete agro-alimentare din Obcine (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Municipalitatea suceveană doreşte să achiziţioneze clădirea unei firme din cartierul Obcine, în vederea înfiinţării unei grădiniţe cu program prelungit.

Anunţul a fost făcut miercuri de primarul Ion Lungu, potrivit căruia, în 2006, Primăria a sprijinit cu 200.000 de lei amenajarea unei pieţe agro-alimentare în clădirea respectivă, proiect care însă nu a avut succes din cauză că în zonă s-au construit mai multe hypermarket-uri.

Edilul-şef a arătat, într-o conferinţă de presă, că în cartierul Obcine este necesară o grădiniţă cu program prelungit, iar clădirea respectivă, cu o suprafaţă de 420 mp ce are şi un teren de 6,7 ari, se pretează pentru a fi amenajată în grădiniţă. Edilul-şef a subliniat că în acest cartier municipalitatea nu deţine teren.

Lungu a spus că firma care deţine clădirea şi terenul a solicitat 367.000 de euro, în timp ce evaluatorul municipalităţii a estimat că preţul imobilului de 352.000 de euro.

El a mai declarat că dacă firma va fi de acord, Primăria va achita aproximativ 300.000 de euro, întrucât se va scădea suma de 200.000 de lei, aproximativ 50.000 euro, care a fost investită în anul 2006 în clădire.


Intră acum și în grupul de