Gregorian Bivolaru sustine ca acuzatiile impotriva sa sunt calomnii flagrante


Intră acum și în grupul de

Gregorian Bivolaru a adaugat ca, potrivit informatiilor sale, „s-ar parea ca aceasta actiune a fost ordonata politic de cineva cu o functie foarte mare in stat si atunci organele de politie au raspuns cu un exces de zel cu totul iesit din comun”.
Liderul Miscarii pentru Integrare Spirituala in Absolut (MISA) aminteste ca actiuni impotriva organizatiei sale au mai avut loc in anii 1996 si 1997. Gregorian Bivolaru spune ca el a cerut la acea vreme sprijinul mai multor organizatii internationale pentru drepturile omului si ca autoritatile ar fi fost obligate sa dea inapoi.
Gabriel Andreescu de la APADOR-Comitetul Helsinki spune ca a facut investigatii de-a lungul anilor si ca „exista sedinte de yoga care nu pun nici un fel de probleme” . Reprezentantul organizatiei pentru drepturile omului a declarat la BBC ca activitatea care a ridicat semne de intrebare „este cea de tantra-yoga, care include si viata sexuala” insa – spune Gabriel Andreescu – „atat timp cat aceste lucruri tin de viata privata, ele nu au de ce sa intereseze opinia publica”. Gabriel Andreescu este de parere ca actiunea procuraturii ar fi un caz de incalcare a drepturilor omului.
Avocata MISA, Cristina Mitu, a declarat ca membrii miscarii intentioneaza sa faca plingeri penale impotriva Politiei si Parchetului pentru abuz.


Intră acum și în grupul de