Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu este pentru privatizarea CEC


Intră acum și în grupul de

Mugur Isarescu a declarat ca aceasta ordonanta „reprezinta o derogare de la normele de prudenta bancara”. Guvernatorul BNR a adaugat ca, potrivit informatiilor pe care le detine, in prezent se lucreaza la o noua forma a actului normativ.
Mugur Isarescu a vorbit despre situatia in care se afla CEC-ul, spunand ca „aceasta banca a avut 97% din economisirile populatiei, iar acum nu stiu daca mai are 7%”. Potrivit guvernatorului BNR, „CEC-ul a pierdut din reputatie, a trecut prin tot felul de experimente, care mai de care mai curioase, a ramas neinformatizata si suprapopulata”.
„Eu am fost dintre cei care am inteles istoria CEC-ului insa acum, dupa acest taraboi si dupa multe experiente cu aceasta institutie, sunt total schimbat si sunt – in mod public – pentru privatizarea lui”, a declarat Mugur Isarescu.
Printr-o ordonanta de urgenta, Guvernul a autorizat ANL sa imprumute pana la 5.000 de miliarde de lei de la CEC, cu scadenta la 5 ani, cu care sa finanteze programul guvernamental „Locuinte pentru tineri”. De asemenea, Compania Nationala pentru Investitii va putea imprumuta de la CEC pana la 1.500 de miliarde de lei. Ordonanta de urgenta precizeaza ca in acest sens se fac derogari de la legea bancara.


Intră acum și în grupul de