Pregatiri pentru Consiliul European de primavara de la Bruxelles


Intră acum și în grupul de

Membrii comitetului au abordat chestiuni legate de demersurile diplomatiei romane, agenda apropiatului Consiliu European de primavara de la Bruxelles, perspectiva progreselor in discutarea Constitutiei Europene. A fost evidentiata prezenta negociatorului-sef al Romaniei la Bruxelles, ministrul Vasile Puscas si progresul Romaniei prin aprobarea de catre Consiliul afacerilor generale a propunerii pachetului financiar pentru cele doua tari candidate Romania si Bulgaria.

A fost analizat stadiul actual al negocierilor in cazul Capitolului 24, Justitie Afaceri Interne, masurile necesare pentru accelerarea acestora: reforma sistemului judiciar, masuri pentru combaterea coruptiei, dezvoltarea capacitatii administrative. Setul de masuri necesare, evidentiate in mare majoritate in planul de actiuni („to do list”), implementarea si monitorizarea acestora permit elaborarea documentului complementar de pozitie, pana la sfarsitul acestei luni.

Premierul Adrian Nastase a solicitat, pentru reuniunea urmatoare a comitetului, un raport exact al ministrilor responsabili cu indeplinirea masurilor asumate in cadrul reuniunii recente de la Snagov.

In acelasi cadru, ministrul cancelar Alin Teodorescu a prezentat comitetului Planul de masuri („to do list”), a caror urmarire se va face prin raportare la actiunile concrete pe care fiecare institutie responsabila le stabileste in cazul fiecarei masuri. Stadiul actualizat al realizarii acestora se va urmari de catre Cancelaria Primului Ministru, prin Departamentul de Implementare Programe si Ajustare Structurala.


Intră acum și în grupul de