Nastase va participa la Washington la ceremonia de aderare a Romaniei la NATO


Intră acum și în grupul de

La manifestari vor participa sefii de guvern din Romania, Bulgaria, Estonia, Lituania, Letonia, Slovacia si Slovenia, precum si secretarul general al NATO Jaap de Hoop Scheffer.

Momentul festiv care va marca aderarea formala a noilor membri va avea loc luni dupa-amiaza si va fi precedat de primirea de catre presedintele Bush a sefilor de guvern din cele sapte state care adera la NATO.

Ceremonia de la Washington va fi urmata pe 2 aprilie de festivitatea inaltarii drapelelor la sediul NATO din Bruxelles.

Odata cu aderarea formala la Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord, Romania si celelalte sase state vor participa la summit-ul NATO de la Istanbul in calitate de membri cu drepturi depline ai Aliantei Nord-Atlantice.

Manifestarile de la Washington au o semnificatie deosebita si reprezinta realizarea unui obiectiv major de politica externa a Romaniei care a urmarit ancorarea in sistemul de securitate si al valorilor democratice.

Din delegatia oficiala condusa de Primul – Ministru Adrian Nastase fac parte consilierul prezidential Corina Cretu, din partea Presedintiei Romaniei, ministrul Afacerilor Externe Mircea Geoana si ministrul Apararii Nationale Ioan Mircea Pascu.


Intră acum și în grupul de