Mai mult de doua treimi din candidatii bac-ului de toamna sunt “avansati” sau “experimentati” in limba romana


Intră acum și în grupul de

rezultate BACÎn urma susținerii primei probe din cadrul BAC-ului de toamnă, cea de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, mai bine de două treimi dintre candidaţi au obţinut calificativele „Avansat” şi „Experimentat”.

Conform unei statistici realizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Suceava, la proba A a BAC-ului de toamnă, au fost înscriși 2.695 de candidați, dintre care 2.543 au fost declarați reușiți. Dintre aceștia, 679 au primit calificativul Mediu (6-6,99), 1.103 au primit calificativul Avansat (7-7,99), iar 758 au primit calificativul Experimentat (8-8.99).

Potrivit aceleiași surse, la proba B a examenului, cea de evaluarea a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, din cei candidați înscriși, doar unul a promovat examenul, primind calificativul Avansat.

Din data de 26 august vor începe probele scrise, prima testare fiind la limba şi literatura română. În 27 august va fi susţinută proba la limba şi literatura maternă, în 28 august este programată proba obligatorie a profilului, iar în 30 august va fi proba la alegere a profilului şi specializării.

Primele rezultate vor fi afişate în 2 septembrie, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 12.00 şi 16.00. În 3-4 septembrie vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 5 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Comisia Naţională de Bacalaureat poate aproba prelungirea perioadelor de susţinere a probelor de evaluare a competenţelor digitale sau lingvistice, la solicitarea comisiilor de bacalaureat judeţene sau a municipiului Bucureşti, ori din proprie iniţiativă.

Reamintim că sesiunea de toamnă a BAC-ului este susținută de candidaţii suceveni în următoarele opt centre de examinare desemnate de IŞJ Suceava: Colegiul Tehnic “Petru Mușat” Suceava, Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava, Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza” Suceava, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni, Colegiul Tehnic Rădăuţi, Colegiul “Andronic Motrescu” Rădăuţi şi Colegiul Naţional ”Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc.

Promovabilitatea la bacalaureat în sesiunea de vară a fost de 55,4% înaintea contestaţiilor şi de 56,4% după soluţionarea acestora.


Intră acum și în grupul de