Cristian Diaconescu a prezentat oficialilor europeni directiile de reforma


Intră acum și în grupul de

Cu aceasta ocazie au fost prezentate interlocutorilor principalele directii de actiune avute in vedere pe termen scurt si mediu in domeniul reformei justitiei si luptei impotriva coruptiei.

A fost exprimata dorinta autoritatilor romane de a purta un dialog sustinut cu reprezentantii Comisiei Europene, in perioada premergatoare inchiderii negocierilor pentru Capitolul 24 – JAI.

Oficialii comunitari au subliniat importanta progreselor inregistrate in domeniul reformei justitiei si luptei impotriva coruptiei pentru finalizarea calendarului negocierilor de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana.

Oficialii europeni au asigurat de intreg sprijinul Comisiei Europene pentru ca Romania sa fie pregatita sa prezinte argumente convingatoare Consiliului European (statelor membre UE) in sensul ca reforma justitiei si lupta impotriva coruptiei inregistreaza un progres constant si ireversibil.

In cursul intalnirii cu directorul negocierilor pe Capitolul 24 – JAI au fost prezentate domeniile de interes ale Comisiei Europene. Acestea sunt legate de finalizarea bazei legislative solide privind reforma justitiei si, mai ales, de initierea unui proces consolidat pentru punerea in aplicare a acesteia.

Expertii Comisiei Europene au salutat demararea procesului de consultare a mediilor profesionale si a societatii civile pentru elaborarea pachetului de legi privind reforma justitiei. S-a exprimat interesul Comisiei Europene pentru documentul de pozitie pe Capitolul 24 – JAI, pe care Romania urmeaza sa-l inainteze in pregatirea raportului de tara al Comisiei Europene din toamna 2004.


Intră acum și în grupul de