Prof. Mihai Iacobescu, fotograful Stefan Petrescu, silvicultorul Ioan Milescu si zootehnistul Traian Corduban-cetateni de onoare ai judetului Suceava


Intră acum și în grupul de

Stefan PetresCu 1

Profesorul universitar Mihai Iacobescu, fotograful Ştefan Petrescu, doctorul în silvicultură Ioan Milescu şi zootehnistul Traian Corduban vor deveni cetăţeni de onoare ai judeţului Suceava.

În expunerea de motive pentru aprobarea acestor titluri se arată că prof. univ. dr. Mihai Iacobescu, fost preşedinte al CJ al FSN Suceava şi al Consiliului Judeţean de Uniune Naţională Suceava, a fost cel care a luptat pentru înfiinţarea Universităţii Suceava.

Ştefan Petrescu, născut în Fălticeni, care a urmat studii de filologie şi inginerie mecanică, a fost fotograf şi apoi operator TVR, iar din 1968 s-a mutat în Germania unde a colaborat cu Der Spiegel, Stern, Quick, Wirtshcaft Magazin, Frankfurter Rundschau, Frankfurter Allgemeine Zeitung sau Burda, dar şi cu televiziunea germană.

În 1989 a revenit în România, a învăţat să piloteze avioane şi a realizat mii de fotografii aeriene.

Doctorul în silvicultură Ioan Milescu s-a impus ca un forestier de elită şi a perfecţionat sistemul de amenajare şi de fundamentare economică a activităţii din silvicultură.

Zootehnistul Traian Corduban, care a fost cercetător principal gradul I, a absolvit prima facultate de zootehnie din România şi a coordonat importante investiţii în domeniu în judeţul Suceava.


Intră acum și în grupul de