Contrabandist maramuresean prins cand oferea o mie de euro unui politist de frontiera sucevean


Intră acum și în grupul de

Lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, au prins duminică în flagrant un cetăţean care a încercat să mituiască un poliţist de frontieră.

Potrivit unui comunicat de presă comun al Serviciului Judeţean Suceava al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) şi Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava,  în urma denunţului formulat de un ofiţer de poliţie de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei – Sectorul Poliţiei de Frontieră Izvoarele Sucevei, lucrătorii D.G.A. – Suceava au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava cu privire la faptul că cetăţeanul I.I., din com. Moisei, jud. Maramureş, a promis ofiţerului de poliţie de frontieră 1.000 euro după ce a fost depistat în trafic transportând 3.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. În schimbul banilor, poliţistul de frontieră ar fi trebuit să-şi încalce atribuţiile de serviciu şi să nu îi întocmească dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Deşi a fost refuzat, învinuitul I.I. a insistat în demersul său ilegal şi în timp ce se afla în sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Izvoarele Sucevei pentru continuarea cercetărilor, a oferit ofiţerului de poliţie de frontieră 1.000 euro pentru a nu fi luate măsuri legale împotriva sa.

Echipa operativă constituită ca urmare a denunţului, formată din procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava şi lucrători ai poliţiei judiciare din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava, a valorificat momentul operativ, constatând săvârşirea infracţiunii de dare de mită, faptă cu privire la care s-a dispus începerea urmăririi penale.

Cercetările continuă cu învinuitul în stare de libertate în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.  

 


Intră acum și în grupul de