Reprezentantii Ministerului Sanatatii au inceput discutiile cu SANITAS.


Intră acum și în grupul de

Liderii SANITAS au solicitat Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate plata celui de al 13-lea salariu in proportie de cel putin 50 % pana la Sarbatorile de Paste, alocarea unor sume suplimentare la rectificarea bugetului care sa permita acordarea tichetelor de masa tuturor membrilor de sindicat si o noua lege de salarizare pentru cadrele medicale.

„Pana in prezent au fost platite aprox. 345 mld. lei reprezentand un procent de 42% din plata celui de-al 13-lea salariu. Din datele care mi-au fost prezentate vom reusi sa platim si restul sumelor in timp util. Dar as vrea sa atentionez faptul ca foarte multe dintre spitale au platit prime de vacanta si tichete de masa din sumele care erau alocate platii celui de-al 13-lea salariu. Noi vom trimite astazi atentionari tuturor spitalelor in acest sens.” a declarat dr. Ovidiu Brinzan, ministrul Sanatatii in sedinta de Colegiu al Ministerului Sanatatii.

In vederea detensionarii situatiei si in spiritul unui dialog real ministrul Sanatatii, dr. Ovidiu Brinzan va lua parte la viitoarea intalnire dintre cei doi parteneri sociali care va avea loc pe 5 aprilie a.c.


Intră acum și în grupul de