Colegiul Ministerului Sanatatii a decis infiintarea Biroului unic


Intră acum și în grupul de

Infiintarea Biroului unic este initiativa ministrului Sanatatii, dr. Ovidiu Brinzan, care a declarat ca aceasta forma de organizare va duce la cresterea gradului de operativitate in activitatea de solutionare la termen a cererilor cetatenilor, la eliberarea operativa a actelor administrative solicitate de persoanele fizice sau juridice (avize, adeverinte, autorizatii etc) si la simplificarea circuitului documentelor pe filiera cetatean-functionar public-cetatean.

„Din prima zi a mandatului am gandit acest proiect. Pe langa faptul ca se va disciplina activitatea la primul nivel al ministerului, acolo unde cetateanul intra in contact cu institutia, biroul acesta reprezinta si o modalitate de transparenta totala si chiar o modalitate de lupta impotriva coruptiei”, a declarat ministrul Sanatatii, dr. Ovidiu Brinzan, in timpul sedintei de Colegiu.

In biroul unic isi vor desfasura activitatea zilnic persoane desemnate din directiile MS. Orice solicitare din partea cetatenilor va fi inregistrata la Registratura generala a MS, iar apoi va fi repartizata, in functie de atributiile functionale, directiilor din minister. Anterior inregistrarii, solicitantii se vor adresa, in cadrul programului afisat, la biroul unic, pentru consultanta si stabilirea termenului de solutionare. Dupa solutionarea cererilor in cadrul directiilor de specialitate, in termenul legal, documentele vor fi transmise la biroul unic, de unde vor fi eliberate cetateanului, potrivit programului afisat.

Biroul unic va incepe sa functioneze de luna viitoare.


Intră acum și în grupul de