Actori polonezi ai Teatrului Silezian vor sustine spectacole

Manifestari culturale reunite sub genericul “Convoiul culturii poloneze in scolile din judetul Suceava” se vor derula , in perioada 27 martie-2 aprilie, in mai multe case de cultura poloneze si unitati scolare din judetul Suceava.

Inspectorul scolar sucevean Rita Cintiuc a informat , joi, ca actiunile culturale cuprind un ciclu de spectacole teatrale in interpretarea actorilor Teatrului silezian care se vor desfasura in sediile “Dom Polski” si scolilor din localitatile Cacica, Plesa, Poiana Micului si Solonetul Nou.

Printre participantii la aceste manifestari cu caracter cultural se numara membri ai Initiativei Cetatenesti Sileziene, senatori ai Republicii Polonia, seful Sectiei consulare din cadrul Ambasadei Republicii Polonia la Bucuresti, Marian Boris Sekala.

Convoiul culturii poloneze in scolile din judetul Suceava se desfasoara sub inaltul patronaj al presedintelui Senatului Poloniei, Longin Pastusiak, cu sprijinul presedintelui Consiliului Voievodatului Silezia din Polonia, Michal Kzarski, presedintelui orasului Katowice, Piotr Uszok si ambasadorului Republicii Polonia la Bucuresti, Jaceck Paliszewski. Coorganizatori ai acetsor manifestari sint Ambasada Poloniei la Bucuresti si Uniunea Polonezilor din Romania.

.Delegatia poloneza va avea, luni, intilniri cu autoritatile locale si judetene sucevene , precum si cu conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Suceava.

In cadrul intilnirii de la ISJ Suceava vo