Membrii PSD au dovedit ca nu sint buni administratori


Intră acum și în grupul de

Reporter-Organizatia municipala Suceava a PNL si-a stabilit un target ambitios la alegerile locale din vara, cistigarea primariei si a cel putin opt mandate de consilier. Care va sunt argumentele cu care veti convinge populatia sa va dea votul?

Angela Zarojanu-Da, putem spune ca este un plan ambitios dar realizabil. Am spus ambitios pentru ca organizatia municipala Suceava a PNL nu a mai avut 8 consilieri municipali. Sa nu uitam ca acum Partidul National Liberal nu mai este acelasi cu cel care era inainte de 2000, in primul rand schimbandu-si mentalitatea de partid mic. Acum, dupa ce s-au realizat fuziunile cu ApR-ul, cu UFD-ul si cu PNL Cimpeanu si dupa ce s-au mai inscris foarte multi cetateni ai municipiului care nu au mai facut politica pana acum, avem cum se spune o echipa noua, intarita numeric si calitativ. Asa cum liberalii v-au prezentat si pana acum, noi vedem altfel conducerea comunitatii. Spre deosebire de PSD care a invatat numai cum sa cheltuie banul public, noi venim cu un plan de crestere a veniturilor primariei, altele decat taxele si impozitele. Spre deosebire de PSD care nu-si respecta propriile legii promovate in parlament, noi dorim ca sa slujim comunitatea in cadrul legal al Romaniei. Spre deosebire de PSD la care consilierii voteaza in consiliul local ceea ce primarul le cere, noi dorim sa promovam consilieri care sa-i intereseze dezvoltarea municipiului si sa fie activi, ei sa propuna primarului ce este de facut. De altfel cei mai activi consilieri municipali dar si judeteni, in perioada 2001-2004 a avut PNL-ul.

R-Are pregatita organizatia municipala a PNL o oferta electorala pe masura asteptarilor cetatenilor?

A.Z.-Da. Avem o oferta electorala care va fi prezentata inainte de a intra efectiv in campania electorala. Spre deosebire de PSD care repeta ceea ce a propus in 2000 si nu a facut in cei patru ani de guvernare locala, noi am avut intalniri cu cetatenii tuturor cartierelor de mai multe ori, am facut sondaje de opinie care au inventariat pe cartiere nevoile oamenilor si am cautat prin specialisti sa gasim solutiile tehnice care sa dea o valoare economica a rezolvarii problemei. Apoi am cautat posibile surse de finantare si cum putem creste veniturile proprii pentru ca rezolvarea problemei sa nu creasca datoriile municipiului. PSD-ul prin reprezentantii sai nu au stiut sa faca acest lucru si in ultimii patru ani datoriile municipiului au crescut de aproximativ 15 ori.

R-Aveti si calitatea de consilier judetean, postura din care v-ati implicat intr-o serie de actiuni cu impact asupra unor comunitati locale. Va rog sa exemplificati.

A.Z.-Am incercat sa corectez propunerile cu care se venea la vot in Consiliul Judetean. Deoarece ma deplasez mult prin judet, am mers in jumatate dintre localitati, am participat la sedinte de consiliu local am avut ocazia de a afla direct de la cetatenii diferitelor localitati despre urgentele pe care le aveau. Am avut interventii pentru repararea drumului Vama-Moldovita, pentru asfaltarea portiunii Moldovita-Risca- Argel, pentru suplimentarea diferitelor bugete a unor localitati printre care si municipiul Suceava, am initiat doua proiecte de hotariri in cadrul Consiliului Judetean unul prin care am prezentat o noua formula de calcul pentru repartizarea bugetului, intocmit impreuna cu colegi din comisia buget finante din pacate fara reusita si altul care va fi supus spre dezbatere in sedinta de consiliu din luna aprilie referitor la coordonarea si eficientizarea activitatii serviciului public INFOTURISM.

R-Din calitatea de consilier judetean ati sustinut in permanenta suplimentarea bugetului municipiului Suceava. Va asteptati sa cistigati voturi si de la PSD prin aceasta pozitie pe care ati avut-o sprijinind un primar al partidului de guvernamint?

A.Z.-Am cerut suplimentarea bugetului pentru municipiul Suceava deoarece cunosc cred ca foarte bine realitatile lui. Tocmai pentru ca sumele primite de la Consiliul Judetean nu vor fi niciodata suficiente, am incercat impreuna cu colegii mei sa gasim surse de crestere a veniturilor locale. Nu stiu daca membrii PSD ma vor vota, dar daca vor pune interesele municipiului inainte de interesul de partid atunci cred ca vor face acest lucru.

R-Transparenta in cheltuirea banului public a devenit un laitmotiv al liberalilor care au cerut in repetate rinduri acest lucru. Sunteti multumita de reactia autoritatilor locale?

A.Z.-Nu. Este un lucru pe care autoritatile locale nu l-au inteles. Aici vina este exclusiv a partidului de guvernamant care nu a raspuns sesizarilor noastre care au fost si sunt saptaminale. Noi nu putem decit sesiza. Cred ca s-au saturat si cetatenii acestui oras de cite ori noi am cerut sa se respecte legea accesului la informatiile publice.

R-Sunteti principalul adversar politic al PSD care probabil nu va sta pe ginduri si va face tot posibilul sa va discrediteze. Sunteti pregatiti sa ripostati cu aceeasi moneda?

A.Z.-Din pacate se vede zilnic ca PSD-ul nu poate raspunde altfel la intrebarile noastre de ce gestioneaza prost banii publici, de ce nu respecta legile in vigoare, de ce aleg solutii costisitoare cind sunt si altele cu un raport calitate-pret mult mai bun, ei raspund cu atacuri la persoana, lucru care nu face decat sa-i descalifice ca oameni. La dovedirea ca ei nu sunt buni administratori ai bunurilor comunitatii, ei nu stiu sa raspunda decat prin discreditarea prin minciuni si birfe a celor pe care ii percep periculosi. Din pacate atitudinea lor duce si la discreditarea in general a clasei politice, lucru care pune in pericol democratia din Romania.


Intră acum și în grupul de