Cazul sefului Politiei Rutiere Suceava va fi trimis PNA


Intră acum și în grupul de

Procurorul sef al Biroului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog din cadrul Parchetului Tribunalului Suceava, Marius Cazac, a declarat intr-o conferinta de presa, ca se va propune inaintarea la PNA a dosarului privindu-l pe Tanase, intrucit acesta este banuit de savirsirea de fapte de coruptie.

Marius Cazac a explicat ca in urma anchetei penale realizate de procurorii Parchetului de pe linga Tribunalul Suceava, in dosarul lui Gabriel Razvan Raicu, cercetat pentru trafic de influenta, au rezultat indicii legate de posibilitatea existentei unor fapte de coruptie in sarcina subcomisarului Leonard Tanase.

Numele lui Leonard Tanase, care in scurt timp va fi schimbat de la conducerea Biroului Politiei Rutiere din municipiul Suceava apare in cazul suceveanului Gabriel Razvan Raicu, arestat, vineri, pentru trafic de influenta, dupa ce i-a pretins suma de 10 500 de dolari suceveanului Marius Macovei care a provocat un accident mortal. Raicu i-a promis acestuia ca, in schimbul banilor, va interveni pe linga seful Biroului Politiei Rutiere Suceava, pentru a-l scoate din culpa. Gabriel Raicu este cercetat, in prezent, de procurorii Biroului pentru Combaterea Crimei Organizate si Antidrog din cadrul Parchetul Tribunalului Suceava. La propunerea procurorilor, Tribunalul a emis pe numele lui Gabriel Raicu un mandat de arestare preventiva pe 25 de zile. El a facut o cerere de eliberare din arest pe cautiune, cerere asupra careia Tribunalul se va pronunta vineri. Procurorul sef Marius Cazac a spus ca Raicu a negat ca ar avea vreo legatura cu invinuirile care ii sint aduse. Potrivit lui Cazac, Raicu a sustinut ca ar fi victima razbunarii lui Macovei, care ar fi sesizat organele de politie deoarece este invidios pe actuala lui situatie materiala. Procurorul sef spune insa ca probele administrate, inclusiv inregistrarile unor convorbiri telefonice intre Raicu si Macovei, si inregistrarea video a unei intilniri intre cei doi, au dat suficiente argumente pentru ca Raicu sa fie invinuit. Marius Cazac a mai spus ca Marius Macovei, al carui dosar pentru acuzatia de omor din culpa se afla pe rolul Judecatoriei Suceava, si-a recunoscut vinovatia si l-a denuntat la Politie pe Gabriel Raicu la 10-12 zile dupa trimiterea in judecata. Macovei a afirmat ca a incercat sa-si recupereze o parte din banii dati pentru a fi scapat de acuzatia de omor din culpa, insa Raicu l-a refuzat. Seful Inspectoratului Judetean de Politie Suceava, chestorul Vasile Motoc, a anuntat ca seful Biroului Politiei Rutiere Municipale Suceava, subcomisarul Leonard Tanase, va fi schimbat din functie, in data de 1 aprilie, pentru ca a adus atingeri grave imaginii Politiei. El a adaugat ca situatia subcomisarului va fi analizata de Colegiul de Disciplina al IJP.


Intră acum și în grupul de