Romania a participat la Tirgul International de Turism de la Moscova


Intră acum și în grupul de

Acest targ este cel mai important din spatiul CSI si al cincilea ca marime din lume, si detine o suprafata totala de expunere de 36.000 m.p. In anul 2003, la editia a X-a a acestei manifestari, s-au inregistrat 2.500 de participanti din 106 tari si regiuni, iar targul a fost vizitat de peste 125.000 de persoane.

La aceasta manifestare, Romania a participat cu un stand in suprafata de 90 m.p., tip insula, structurat intr-o combinatie de rustic si modern, cu o arhitectura atractiva. In cadrul acestui stand a fost amenajat un desk pentru degustarea vinurilor traditionale romanesti.

La stand au fost prezente sapte firme de profil din Romania, agentii de turism si tour-operatori.

Delegatia Romaniei a fost condusa de secretarul de stat Nicu Radulescu, care a declarat ca Targul International de Turism de la Moscova este practic cel mai important targ de acest fel din Rusia, la care participa mai mult de 100 de tari si se preconizeaza ca se vor inregistra in acest an mai mult de 150.000 de vizitatori. Romania participa la acest targ cu pavilion propriu, situat in zona europeana, in vecinatatea standurilor tarilor din zona noastra, Ungaria, Bulgaria, Slovenia, Austria.
El a avut intalniri cu Vladimir Strajalkovski, viceministru la Departamentul pentru Turism al Guvernului Federatiei Ruse, cu care a discutat probleme legate de colaborarea intre cele doua tari privind turismul. „In cursul discutiilor am luat in calcul elementele care pot contribui la cresterea numarului de turisti din Federatia Rusa care vin in Romania in acest an. Am constatat ca in 2003 a avut loc o crestere de 7% – 85.000 veniri inregistrate de turistii din Federatia Rusa fata de anul 2002. Viceministrul rus si-a exprimat satisfactia pentru aceasta crestere a numarului de rusi care viziteaza Romania si pentru faptul ca s-au reluat relatiile de cooperare in acest domeniu intre Federatia Rusa si Romania, relatii care au stagnat multa vreme. In continuare, am abordat problema introducerii de la 1 martie a.c. a vizelor pentru turistii din Federatia Rusa care intra pe teritoriul Romaniei. Partea rusa a fost de acord ca aceasta masura contribuie la disciplinarea pietei, chiar daca initial poate parea un obstacol in calea sosirii mai multor turisti in Romania. Am stabilit ca vom cauta sa gasim solutii pentru adoptarea unui nou sistem de vize prin care sa fie percepute ca taxe de viza sume mai mici pentru grupurile organizate de turisti decat taxele percepute pentru turistii individuali”, a spus Nicu Radulescu.

El a subliniat ca se doreste, de ambele parti, incurajarea turismului organizat si anume cel care se face prin transport cu avionul, prin curse de tip charter, sau cu autocarul.


Intră acum și în grupul de