Vezi noile tarife pentru o serie de servicii prestate de Spitalul Judetean Suceava si Centrul Cultural Bucovina (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Noi tarife pentru serviciile prestate de Spitalul Judeţean Suceava şi de structuri din cadrul Centrului Cultural Bucovina au fost stabilite, joi, de Consiliul Judeţean Suceava, întrunit în şedinţă ordinară.

Consilierii judeţeni PDL au votat împotriva introducerii acestor tarife, dar preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a atras atenţia că nu este vorba de introducerea de noi taxe, ci de stabilirea unor tarife.

Aleşii judeţeni au adoptat, la cererea conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, tariful de 600 de lei pentru o operaţie de cezariană la cerere, o taxă de 600 de lei pe zi pentru închirierea unui salon necesar cursanţilor Şcolii Postliceale, o taxă de 50 de lei pe an pentru instruirea cursanţilor Şcolii Postliceale şi a stabilit coplata la valoarea de 5 lei.

În domeniul activităţilor artistice, se introduc noi tarife pentru activităţile prestate de structuri din cadrul Centrului Cultural Bucovina. Astfel, pentru un spectacol de teatru de păpuşi pentru copii comandat preţul este de 600 de lei, în timp ce pentru spectacole folclorice comandate tarifele variază în funcţie de durata spectacolului, de la 2500 de lei pentru o oră, la 3800 de lei pentru 90 de minute, la 4000 de lei pentru o sută de minute până la 5000 de lei pentru 120 de minute.

Preşedintele CJ Suceava a arătat că în ceea ce priveşte tarifele pentru serviciile oferite de Spitalul Judeţean, cerinţa a fost motivată de respectarea contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale, în urma solicitărilor multiple ale pacienţilor, dar şi ca urmare a cererii directorului de îngrijiri al instituţiei spitaliceşti.

În ceea ce priveşte tarifele pentru prestaţiile artistice, Nechifor a arătat că formaţiile aflate în subordinea CJ Suceava activează pe o piaţă concurenţială şi că valoarea acestora, în special a Ansamblului Folcloric Ciprian Porumbescu trebuie evaluată şi la încasarea de fonduri pentru spectacolele pe care le susţin la comandă.


Intră acum și în grupul de