Trei spitale din judet ar putea deveni sectii externe ale Spitalului Judetean Suceava. Vezi despre ce unitati spitalicesti este vorba (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Spitalul municipal din Fălticeni, unde se construieşte o nouă clădire, ar putea deveni secţie exterioară a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava. Declaraţia a fost făcută, marţi de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, care a precizat într-o conferinţă de presă că această situaţie a discutat-o şi cu premierul Victor Ponta, Guvernul urmând să aloce fonduri pentru continuarea lucrărilor de la spital.

Potrivit şefului administraţiei judeţene, spitalul din Fălticeni va deveni o secţie externă a Spitalului Judeţean Suceava şi se vor reduce costurile mult, dar va putea fi asigurată şi dotarea cu aparatură modernă, întregul proiect fiind în interesul cetăţenilor, mai ales că SJU este în administrarea Consiliului Judeţean.

Nechifor a apreciat că există posibilitatea ca şi spitalele din Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc să devină secţii externe ale SJU Suceava într-un proiect judeţean integrat. El a spus că în beciurile Spitalului Judeţean este aparatură medicală nouă, nefolosită, ambalată, pe care e praf de un deget şi că această aparatură poate fi astfel folosită de celelalte spitale.

Spitalul din Fălticeni deserveşte aproximativ 150.000 de locuitori din municipiu şi 20 de comune din zonă. Clădirea nouă a acestei unităţi spitaliceşti, a cărei construcţie a început în 1991, a fost gândită iniţial mult prea mare, iar o parte din corpul clădirii a fost transformat în spaţiu de locuit, fiind amenajate 60 de apartamente pentru tineri, prin ANL, din care în cinci apartamente locuiesc medici ai spitalului.

La sfârşitul anului 2011, autorităţile locale au semnat un contract de execuţie a noii clădiri, proiect estimate la 31,5 milioane de lei şi care urma să fie finalizat la sfârşitul anului 2013.

Primarii din Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului, Mihăiţă Negură, respectiv Marius Ursaciuc, au declarat că nu au discutat încă despre un proiect prin care spitalele din localităţile lor să devină secţii externe ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava.


Intră acum și în grupul de