Nechifor: Prin declaratiile nesustinute de fapte, Flutur incepe sa devina necredibil (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

catalin nechifor 1

Preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, care este şi şeful administraţiei judeţene, a prezentat, marţi, un dosar consistent cu declaraţiile liderului PDL Gheorghe Flutur din ultimul an, prin care dovedeşte că tot ceea ce acesta a spus este „doar gargară, minciună şi demagogie”. „În ultima perioadă, văd o abordare de gen „Petrică şi lupul” la domnul Flutur. Extrem de multe cerinţe, vorbă goală şi minciuni”, a spus Nechifor într-o conferinţă de presă. El a arătat că prin declaraţiile nesusţinute de fapte, Flutur începe să devină necredibil şi că va ajunge ca tot ce spune el să fie „o poveste cu Flutur şi lupul”.

Liderul PSD Suceava a enumerat printre acuzele lui Flutur care nu s-au dovedit că va urma o scădere economică în ţară, că agricultura şi industria alimentară sunt în colaps, că investiţiile din judeţul Suceava nu sunt continuate, că deciziile în CJ Suceava sunt luate pe criterii partizane şi nu în interesul tuturor locuitorilor, că va organiza dezbateri în tot judeţul pe tema înfiinţării regiunii Bucovina.

Nechifor a arătat însă că scăderea economică e de fapt creştere, care se bazează şi pe un an agricol bun, că investiţiile în judeţ sunt continuate şi se apropie de finalizare, că deciziile în CJ Suceava s-au luat, dacă nu în consens, cel puţin cu o majoritate largă, iar în ceea ce priveşte proiectul de regionalizare, Flutur s-a limitat să organizeze o singură întâlnire, la Rădăuţi.

Preşedintele CJ Suceava a subliniat că Gheorghe Flutur a fost desemnat să se ocupe cu promovarea ideii de regiune cu capitala la Suceava, dar că nu a făcut nimic în acest sens şi că i-a cerut să-l informeze şi pe el cu demersurile făcute, dar că nu a primit de la liderul PDL nici un sms, nici un telefon, e-mail sau o informare într-o discuţie directă. „Trebuie să fie şi ei lângă noi în acest demers transpartinic”, a spus Nechifor care a arătat că au trecut două luni de la adoptarea apelului pentru înfiinţarea regiunii Bucovina, perioadă în care Flutur nu a acţionat.

El a mai arătat că premierul Victor Ponta a declarat că susţine înfiinţarea regiunii Bucovina şi că în condiţiile în care Ucraina devine, în noiembrie, ţară asociată a Uniunii Europene se poate vorbi de un parteneriat mai larg cu regiunea Cernăuţi. „Dacă cei din PDL stau deoparte şi aruncă cu pietre în noi, nu am făcut nicio treabă”, a mai spus Nechifor.

El consideră că este nevoie de o întâlnire restrânsă a liderilor politici suceveni pentru discutarea acestei probleme în cadrul căreia să se facă o analiză exactă a punctelor tari şi punctelor slabe „unde e de recalibrat” şi să se facă eforturi în acest sens.

El a subliniat că regionalizarea nu se poate face până când nu se revizuieşte Constituţia în care să fie introdus conceptul de regiune.


Intră acum și în grupul de