Vezi daca primarul Ion Lungu este de acord cu eutanasierea cainilor fara stapan din municipiu (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Facem eforturi, dar nu mi-am închipuit că va fi atât de greu”, a declarat miercuri primarul Sucevei Ion Lungu, făcând referire la rezolvarea problemei câinilor fără stăpân din municipiu. Edilul-şef sucevean consideră că în cazul maidanezilor trebuie găsită o soluţie clară. „Aşa cum se spune în popor, trebuie ruptă mâţa. Ne învârtim în jurul cozii”, a spus Ion Lungu într-o conferinţă de presă.

El a reamintit că, anul trecut, municipalitatea a chestionat populaţia privind modul în care doreşte soluţionarea acestei probleme şi că marea majoritate s-a pronunţat pentru strângerea de pe străzi a câinilor fără stăpân şi îngrijirea lor în adăposturi.

Întrebat dacă este de acord cu eutanasierea câinilor fără stăpân, Lungu a spus că ar trebui aplicate în România reglementări din alte state europene.

El a exemplificat cu situaţia la care a asistat când se afla în localitatea franceză Laval, cu care Suceava este înfrăţită, când discuta cu primarul, iar un responsabil de problema animalelor i-a adus la cunoştinţă primarului francez că un câine al unei femei ce a murit nu a fost adoptat de nicio persoană în termen de şapte zile şi că urma să fie eutanasiat.

Primarul a apreciat că în municipiul Suceava sunt aproximativ trei mii de câini fără stăpân, din care o mie sunt îngrijiţi în cele două adăposturi ale municipalităţii.

 


Intră acum și în grupul de