Acasă Actualitate Vezi daca primarul Ion Lungu este de acord cu eutanasierea cainilor fara...

Vezi daca primarul Ion Lungu este de acord cu eutanasierea cainilor fara stapan din municipiu (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Facem eforturi, dar nu mi-am închipuit că va fi atât de greu”, a declarat miercuri primarul Sucevei Ion Lungu, făcând referire la rezolvarea problemei câinilor fără stăpân din municipiu. Edilul-şef sucevean consideră că în cazul maidanezilor trebuie găsită o soluţie clară. „Aşa cum se spune în popor, trebuie ruptă mâţa. Ne învârtim în jurul cozii”, a spus Ion Lungu într-o conferinţă de presă.



El a reamintit că, anul trecut, municipalitatea a chestionat populaţia privind modul în care doreşte soluţionarea acestei probleme şi că marea majoritate s-a pronunţat pentru strângerea de pe străzi a câinilor fără stăpân şi îngrijirea lor în adăposturi.

Întrebat dacă este de acord cu eutanasierea câinilor fără stăpân, Lungu a spus că ar trebui aplicate în România reglementări din alte state europene.

El a exemplificat cu situaţia la care a asistat când se afla în localitatea franceză Laval, cu care Suceava este înfrăţită, când discuta cu primarul, iar un responsabil de problema animalelor i-a adus la cunoştinţă primarului francez că un câine al unei femei ce a murit nu a fost adoptat de nicio persoană în termen de şapte zile şi că urma să fie eutanasiat.

Primarul a apreciat că în municipiul Suceava sunt aproximativ trei mii de câini fără stăpân, din care o mie sunt îngrijiţi în cele două adăposturi ale municipalităţii.

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version