Noul camin cultural din Mitocu Dragomirnei, gata de inaugurare. Investitia s-a bucurat de sprijinul deputatului Ioan Balan


Intră acum și în grupul de

balan 1-2013

Căminul cultural din localitatea suceveană Mitocu Dragomirnei, construit cu sprijinul deputatului PDL Ioan Bălan, a fost finalizat şi va fi inaugurat oficial pe 8 septembrie, de Sfânta Maria, atunci când este și hramul comunei.

Anunţul a fost făcut de primarul Dănuț Solcan, care a ţinut să precizeze din start că investiția demarată în anul 2009 nu ar fi putut fi dusă la bun sfârşit fără implicarea directă a parlamentarului democrat-liberal, Ioan Bălan. Potrivit lui Solcan, lucrarea a costat 1,96 de milioane de lei, bani de la bugetul local și de la bugetul Consiliului Județean. Pe lângă această sumă, s-au mai cheltuit alte 178.000 de lei pentru dotarea căminului cultural bani europeni atrași pe măsura 322. ”Căminul este dotat cu instrumente și costume populare precum și cu o instalație de sunet ultramodernă”, a subliniat primarul.

El a menționat că investiția este extrem de importantă pentru locuitorii comunei. ”Căminul dispune de condiții aș putea spune europene. Are 298 de locuri pe scaune și 100 în picioare. Dacă vor fi solicitări din partea cetățenilor care vor să organizeze baluri, discoteci, nunți sau altceva vom adapta căminul la cerințele lor. În cadrul proiectului mai avem în program modernizarea fosei septice și realizarea unei instalații de alimentare cu apă pentru intervențiile pompierilor în caz de nevoie”, a spus Solcan.

Noul cămin cultural va fi sfințit de un sobor de preoți, după care va găzdui un spectacol extraordinar cu Aurel Tamaș și formația sa, spectacol sponsorizat de deputatul PDL de Suceava, Ioan Bălan.


Intră acum și în grupul de