Sucevean muscat de o ursoaica


Intră acum și în grupul de

Directorul adjunct al Inspectoratului Teritorial de Munca Suceava, Florin Moisa a declarat, marti, ca un angajat al unei firme din Negresti Oas, care efectueaza lucrari de inchidere si ecologizare a perimetrului minier Piriul Ursului din judetul Suceava, se afla saptamina trecuta, impreuna cu alti doi colegi la cota 1050 metri in acest perimetru.

Moisa a spus ca cei trei efectuau taieri de nuiele pentru confectionarea unor garduri de coasta , iar la un moment dat o ursoaica cu pui l-a atacat pe unul din barbati, Constantin Dimitriu (43 ani) din comuna suceveana Crucea , provocindu-i multiple plagi muscate.

Dimitriu a fost transportat la Centrul Medico -social din Brosteni unde i-au fost acordate primele ingrijiri medicale, iar ulterior a fost transferat la Spitalul Municipal din Vatra Dornei unde se afla internat in prezent.

Moisa a spus ca din discutiile purtate cu alti angajati ai punctului de lucru de la Piriul Ursului , ursoaica a intentionat sa-l muste pe Dimitriu in zona capului, insa acesta, inspirat, s-a aruncat la pamint.

Directorul adjunct al ITM Suceava a spus ca acest accident de munca este atipic , cu vatamare violenta, fiind al doilea caz de acest gen inregistrat in judetul Suceava in care un angajat este atacat de un urs in timpul serviciului.

El a spus ca in anul 2003, un ingrijitor angajat al Gradinii Zoologice din Radauti a fost atacat de un urs , in urma acestui accident de munca persoana respectiva raminind invalida , iar ulterior fiind pensionata.


Intră acum și în grupul de