Donatii ale Ambasadei Poloniei pentru scoli sucevene cu predare in limba polona


Intră acum și în grupul de

El a spus ca o delegatie poloneza a participat , luni, la o intilnire cu conducerea ISJ Suceava in cadrul careia s-a apreciat bunul mers in desfasurarea proiectului Copiii Bucovinei initiat de seful sectiei consulare din cadrul Ambasadei Poloniei la Bucuresti, Marian Boris Sekala.

Vitcu a spus ca a fost apreciata , totodata, colaborarea existenta intre scolile sucevene si cele din Polonia.

„Comunitatea poloneza a fost sprijinita material cu o suma de bani .Exista promisiuni de a se continua acest proiect , iar beneficiarii proiectului nu sint numai elevii de etnie poloneza din judet ci si ceilalti eelvi ai scolilor in care se deruleaza acest program”, a spus Vitcu.

O actiune culturala sustinuta de Seimul Poloniei, „Convoiul culturii poloneze in scolile din judetul Suceava” se va desfasura, in perioada 27 martie-2 aprilie, in mai multe case de cultura poloneze si unitati scolare din judetul Suceava.

Manifestarile au cuprins un ciclu de spectacole teatrale in interpretarea actorilor Teatrului silezian si vor avea loc in incintele „Dom Polski” si ale scolilor din localitatile Cacica, Plesa, Poiana Micului si Solonetul Nou.

Convoiul culturii poloneze se desfasoara sub inaltul patronaj al presedintelui Seimului Poloniei, Longin Pastusiak, cu sprijinul presedintelui Consiliului Voievodatului Silezia din Polonia, Michal Kzarski, presedintelui orasului Katowice, Piotr Uszok si ambasadorului Republicii Polonia la Bucuresti, Jaceck Paliszewski.

Printre participantii la aceste manifestari cu caracter cultural se numara membri ai Initiativei Cetatenesti Sileziene, senatori ai Republicii Polonia, seful Sectiei consulare din cadrul Ambasadei Republicii Polonia la Bucuresti, Marian Boris Sekala.

Delegatia poloneza a avut, luni, intilniri cu autoritatile locale si judetene , precum si cu conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Suceava.

In cadrul intilnirii de la ISJ Suceava au fost discutate posibilitatile de colaborare viitoare , precum si proiectul educational „Copiii Bucovinei” care este initiat de Marian Boris Sekala si care se deruleaza de doi ani in scoli din judetul Suceava.

Intre judetul Suceava si Voievodatul Silezia din Polonia exista relatii de colaborare din 1997, cind intre cele doua regiuni a fost semnat un protocol de cooperare.


Intră acum și în grupul de