Caminul Cultural din Mitocu Dragomirnei, inaugurat in prezenta lui Gheorghe Flutur si Ioan Balan


Intră acum și în grupul de

Căminul Cultural din comuna suceveană Mitocu Dragomirnei a fost inaugurat, duminică, cu ocazia hramului comunei, în prezenţa senatorului PDL Gheorghe Flutur şi a deputatului PDL Ioan Bălan, la acţiune participând câteva sute de localnici.

mitocu dragomirnei inaugurare camin cultural 2013

Primarul comunei, Dănuţ Solcan, a spus că această clădire a început să fie construită încă din anul 1991, dar că în anul 2009 a fost refăcut proiectul şi s-a obţinut finanţarea.

El a recunoscut că lucrările la căminul cultural au început odată cu cele de modernizare a corpului A de clădire a şcolii gimnaziale care însă nu e racordată la reţeaua de căldură şi nici nu are toalete.

Primarul şi-a exprimat încrederea că până la iarnă se va rezolva problema încălzirii, dar că în ceea ce priveşte grupul sanitar se bazează pe noua conducere a şcolii, explicând că firma de construcţii care trebuia să realizeze acest grup sanitar a încasat banii fără să presteze lucrările.

Solcan a mai spus că îi pare rău că la această inaugurare nu se află şi preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor (în sală se aflau trei consilieri judeţeni, Vasile Ilie-PDL, Brânduşel Nichitean-PNL şi Radu Pentiuc-PDL) ca să-i transmită, în numele locuitorilor, că în comună mai e nevoie de o grădiniţă, dar şi de modernizarea drumului dinspre Suceava.

„Dacă nu vom găsi la el înţelegere poate că vom găsi în altă parte”, a spus primarul.Ioan Balan si primar mitocu dragomirnei

Prezent la această manifestare, senatorul PDL Gheorghe Flutur a spus că se bucură că într-o perioadă grea se întâmplă şi lucruri bune.

El a spus că acest cămin cultural poate deveni un loc important în vederea relansării fenomenului cultural din localitate, dar că se pretează şi pentru nunţi şi botezuri.

Totodată, Gheorghe Flutur, a spus că ar trebui făcute demersuri ca mănăstirea Dragomirna, aflată pe raza comunei, să fie inclusă în patrimoniul cultural mondial UNESCO.

Deputatul Ioan Bălan a subliniat în discursul său că nici măcar municipiul Suceava nu are o clădire de cultură cum este noul cămin cultural din Mitocul Dragomirnei, ceea ce poate fi o mândrie pentru localnici.

El a fost singurul care l-a salutat public pe consilierul judeţean liberal Brânduşel Nichitean care nu a fost invitat de autorităţile locale să urce pe scena căminului cultural alături de oficialităţi.

Inaugurarea s-a încheiat cu un concert de muzică populară, unul dintre artiştii aşteptaţi de public fiind Aurel Tămaş.


Intră acum și în grupul de