Sute de suceveni au marsaluit impotriva exploatarii de la Rosia Montana


Intră acum și în grupul de

Peste o sută de persoane din municipiul Suceava s-au alăturat, duminică, protestelor din ţară împotriva începerii exploatării de minereuri aurifere de la Roşia Montană şi au organizat un marş pe traseul Palatul Administrativ-Primărie şi retur.

protest

La protest au venit oameni de toate vârstele, dar cei mai mulţi au fost tineri care s-au solidarizat prin reţelele de socializare şi s-au organizat astfel încât să aibă pancarte şi diverse alte materiale prin care să-şi exprime dezacordul cu proiectul minier ce ar urma să fie pus în aplicare la Roşia Montană.

Ei au mărşăluit fără să provoace incidente şi s-au întors în faţa Palatului Administrativ unde au continuat mitingul şi au scandat lozinci împotriva exploatării de la Roşia Montana prin care exprimau nevoie de solidaritate pentru oprirea acestui proiect, dar şi că există interse corporatiste în zonă.

Protestele se organizează în zeci de oraşe din România şi din străinătate faţă de proiectul legislativ adoptat de Guvernul Ponta şi trimis la Parlament în vederea demarării exploatării aurului la Roşia Montană.


Intră acum și în grupul de