Un numar de 14 cazuri de meningita meningococica in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Directorul adjunct al Directiei de Sanatate Publica Suceava, Odette Nicolae a declarat, miercuri, ca cele 14 cazuri de meningita meningococica au provenit din teritoriile Radauti-6 cazuri, din zona Falticeni -3, din Gura Humorului si Vatra Dornei cite doua cazuri, iar din zona Sucevei un caz.

” Cele mai multe cazuri de meningita meningococica, zece, s-au inregistrat la copii cu virste cuprinse intre 0 si 14 ani”, a spus Nicolae.

Ea a precizat ca in toate situatiile s-au aplicat masuri de prevenire a transmiterii germenului la contactii din familie sau din colectivitate si nu s-au inregistrat cazuri secundare la persoanele contacte.

„Fata de 2003 cind s-au inregistrat 17 cazuri de meningita meningococica pe tot parcursul anului, vorbim in momentul de fata despre o crestere a cazurilor de meningita meningococica pe teritoriul judetului Suceava, dar care nu are aspect epidemic.Acest fenomen este atent monitorizat de Directia de Sanatate Publica Suceava”, a spus Nicolae.

Ea a precizat ca de la inceputul acestui an, din cele 14 cazuri confirmate de meningita meningococica doua s-au soldat cu decesul pacientilor care au suferit o forma grava a bolii.


Intră acum și în grupul de