Gheorghe Lazar: „Unitatile scolare sunt pregatite pentru inceperea noului an scolar, in limitele conditiilor disponibile”


Intră acum și în grupul de

Gheorghe LazarUnităţile şcolare sunt pregătite pentru începerea noului an şcolar, în limitele condiţiilor disponibile, în funcţie de realităţile existente, transmite prin intermediul unui comunicat de presă, șeful Inspectoratului Școlar Județean Suceava, Gheorghe Lazăr.

„Este adevărat că avem un număr mare de unităţi şcolare fără avize sanitare de funcţionare, situaţia cunoscută la nivelul judeţului Suceava, datorându-se unor factori obiectivi, pentru care remediul este dependent de rezolvarea unor probleme de infrastructură şcolară sau de infrastructura deficitară la nivelul unor comunităţi. Cu toate acestea, lipsa avizelor nu împiedică desfăşurarea procesului de învăţământ în condiţii normale, directorii de şcoli, sprijiniţi de comunităţile locale, reuşind să asigure igienizarea şi amenajarea corespunzătoare a spaţiilor”, a declarat Lazăr.

El a reamintit și de situaţia investiţiilor din învăţământ, judeţul Suceava înregistrându-se cu 110 obiective, pentru a căror derulare este însă nevoie nu doar de fonduri, ci şi de o reconsiderare a acestora în sensul oportunităţii continuării, a ierarhizării şi stabilirii priorităţilor. Șeful ISJ a precizat că în unele situaţii, condiţiile de activitate sunt dificile, dar nu imposibile, şi că o parte dintre dificultăţi au fost atenuate  pe parcursul verii, cu sprijinul factorilor locali.

Acesta susține deopotrivă că unităţile şcolare din judeţ vor beneficia de manuale şcolare, în funcţie de solicitări, acestea fiind achiziţionate din bugetul alocat, ca şi în anii anteriorii, sumele nefiind diminuate. În perioada curentă Depozitul Judeţean de Carte distribuie în teritoriu cantităţile primite de la edituri.

În document se mai arată că Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava nu are deficit de personal didactic, la finalul procedurilor de ocupare, şcolile fiind asigurate cu profesori pentru toate specializările. Schema de personal didactic auxiliar şi nedidactic este asemănătoare cu cea din anii anteriori, neînregistrându-se diminuări de norme.


Intră acum și în grupul de