Aproximativ 70% din candidatii care sustin admiterea la SMSJ Falticeni au incheiat probele eliminatorii

Jandarmi FalticeniAproximativ 70 % din candidaţii înscrişi la admitere în cadrul Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni au încheiat cu succes probele eliminatorii. În concurs au rămas 167 de candidaţi care vor susţine proba de verificare a cunoştinţelor vineri, 13 septembrie, informează într-un comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al instituției fălticenene, cpt. Irina Airinei.

Potrivit sursei citate, în zilele de 7 şi 8 septembrie 2013, 247 de candidaţi, 216 băieţi şi 31 fete, s-au prezentat la sediul şcolii din Fălticeni în vederea înscrierii la concursul de admitere. Duminică, 8 septembrie, începând cu ora 15.00, candidaţi şi părinţi au participat la instructajul susţinut de colonelul Marian Mircea-Liviu, comandantul unităţii şi preşedintele Comisiei de Admitere a şcolii.

Detaşamentul fetelor a intrat primul la probele eliminatorii. Subcomisia de examinare medicală a declarat apte toate cele 31 de fete care au întâmpinat însă dificultăţi la verificarea aptitudinilor fizice. Au promovat doar opt fete: 15 nu s-au încadrat în baremul pentru proba de viteză, una – în cel pentru aruncarea mingii, iar şapte – în cel pentru proba de alergare-rezistenţă.

Din 216 băieţi înscrişi, au rămas în competiţie 159: cinci au fost declaraţi „INAPT”, 51 nu au promovat probele fizice, iar unul s-a retras din concurs.

În document se arată că vineri, 13 septembrie, începând cu ora 09.00, candidaţii se vor prezenta la sediul şcolii pentru a susţine proba de verificare a cunoştinţelor în intervalul orar 10.00-13.00. După predarea lucrărilor, candidaţii vor reveni în sala de concurs, vor fi invitaţi la catedră pentru corectarea lucrării, aflând astfel punctajul obţinut.

Candidaţii clasaţi în ordine descrescătoare, cu un punctaj de minim 40 de puncte din 90 posibile, vor fi declaraţi „ADMIS” şi vor începe cursurile în data de 1 octombrie 2013.