Guvernul a decis ziua de 2 aprilie 2004 ca zi libera


Intră acum și în grupul de

Salariatii din unitatile cu foc continuu, precum si din alte unitati a caror activitate nu poate fi intrerupta vor beneficia de ziua libera, cu conditia de a asigura continuitatea functionarii acestor unitati.

Autoritatile administratiei publice locale vor lua masuri pentru ca agentii economici cu profil de alimentatie publica sau de desfacere a carburantilor sa asigure aprovizionarea populatiei, iar unitatile sanitare sa asigure asistenta medicala.

Prevederile privind acordarea zilei libere in 2 aprilie nu se aplica personalului din cadrul autoritatii judecatoresti.

Salariatilor care lucreaza in unitatile si la locurile de munca cu foc continuu li se asigura compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 zile.

In cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza pentru munca prestata in ziua de 2 aprilie 2004 de un spor la salariul de baza de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

In data de 29 martie 2004, Romania a devenit, in mod oficial, membru de drept al NATO, odata cu depunerea instrumentelor de aderare la Tratatul Atlanticului de Nord, marcata prin ceremonia organizata la Washington.


Intră acum și în grupul de