Deschidere oficiala a Agentiilor regionale de protectie a mediului


Intră acum și în grupul de

La deschidere vor participa, de asemenea, si reprezentanti ai celorlalte 7 ARPM (cu sediile in Bacau, Cluj, Craiova, Galati, Pitesti, Sibiu si Timisoara) reprezentanti ai altor ministere, ai Delegatiei Comisiei Europene si ai diferitelor proiecte internationale si europene implementate de Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor.

ARPM vor colabora strans cu Agentia Nationala de Protectie a Mediului, infiintata in decembrie 2003, ca unitate subordonata Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor.

Agentiile Regionale de Protectie a Mediului, infiintate cu sprijinul unui proiect Phare finantat de Uniunea Europeana, sunt subordonate Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor. A.R.P.M vor acorda asistenta tehnica agentiilor judetene de protectie a mediului, vor stabili si implementa politici de mediu regionale si vor elabora planuri regionale de actiune pentru mediu, in concordanta cu planurile locale si nationale de actiune pentru mediu. Cel mai important rol al A.R.P.M va fi acela de a emite autorizatii integrate de mediu, pentru principalele unitati industriale din regiune – o cerinta legislativa noua pentru Romania.


Intră acum și în grupul de