Constantin Apostol pune ”capac” dorintei sucevenilor de a avea regiune administrativa proprie (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Est, Constantin Apostol, a spulberat, miercuri, la Suceava, visurile sucevenilor de a avea o regiune cu capitala la Suceava declarand că pentru finanţarea UE in perioada 2014-2020 România şi-a făcut programarea pentru opt regiuni, iar fondurile vor fi alocate conform acestei programării.

„România şi-a făcut programarea pe opt regiuni. Nu putem merge pe alta”, a explicat Constantin Apostol într-o conferinţă de presă în care a mai arătat că documentele programatice pentru finanţarea europeană 2014-2020 sunt pentru opt regiuni, iar banii vor fi alocaţi de UE pe documentele programatice.

„Nu putem sta pe loc un an sau doi ani până se stabilesc alte noi regiuni”, a spus Directorul executiv al ADRNE.

La rândul său, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a arătat că, cel mai devreme, noile regiuni administrative ar putea intra în funcţiune la 1 ianuarie 2015, după ce va fi validat referendumul pentru revizuirea Constituţiei, iar dacă se va vorbi de un alt profil regional, finanţarea va fi oricum extrasă din regiunea mai mare.

Seful executivului judetean sucevean este de părere că ar trebui ca în perioada următoare, Consiliile de dezvoltare regională să adopte deciziile privind alocarea de fonduri europene prin consens, asigurându-se astfel un acces egal al cetăţenilor la aceste fonduri.

Un asemenea mod de lucru ar asigura o funcţionabilitate foarte bună în regiunile de dezvoltare şi ar determina negocieri între membrii consiliilor de dezvoltare, a spus Nechifor care consideră că, în alte condiţii s-ar putea constitui majorităţi de conjunctură care nu sunt benefice niciuneia dintre autorităţi.

Directorul ADR Nord Est a precizat că în această regiune de NE, care a reuşit o absorbţie de 120 % în actualul exerciţiu financiar, toate deciziile au fost luate prin consens, iar fondurile au fost alocate echilibrat.


Intră acum și în grupul de