Sucevenii pot ridica, de luni, ajutoarele in alimente oferite printr-un program al Uniunii Europene (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Sucevenii care sunt beneficiari ai programului european de ajutor în alimente, pot ridica, de luni, de la sediul Primăriei Suceava din Burdujeni şase dintre categoriile oferite în acest an şi anume făină albă,  roşii în suc, zahăr, ulei, mălai şi  zacuscă.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că în judeţ sunt aproximativ 5800 de beneficiari din care famliile şi persoanele singure beneficiare de ajutor social, persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii neinstitutionalizaţi, pensionarii sistemului public de pensii, ale căror drepturi se află sub 400 de lei, inclusiv beneficiarii pensiilor de urmaş, şomerii indemnizaţi şi neindemnizaţi şi beneficiari de legi speciale.

Aceştia trebuie să prezinte originalul şi copia după actul de identitate,  cuponul de pensie/şomaj /handicap (sau certificatul de încadrare în grad), adeverinţă de la AJOFM pentru şomerii neindemnizaţi din luna curentă sau anterioară.

Produsele pot fi ridicate şi de un reprezentant al titularului dreptului care trebuie să prezinte actele mai sus menţionate, dar şi originalul şi copia actului de identitate a reprezentantului.

Astfel, beneficiarii vor primi câte 16 kilograme de făină albă de grâu, 9 kilograme de mălai, un kilogram de paste făinoase, 5 litri de ulei, 2,4 kilograme de roşii în suc propriu, 0,8 kg de zacuscă, 1,2 kilograme de conservă de carne de porc, 0,25 kg de miere de albine şi câte trei kilograme de zahăr.


Intră acum și în grupul de