Modificari privind etichetarea alimentelor


Intră acum și în grupul de

Au fost modificate prevederilor referitoare la modul de ilustrare a ingredientelor prin etichetare, astfel incat consumatorul sa nu fie indus in eroare. De asemenea, au fost introduse prevederi noi referitoare la elementele de etichetare a suplimentelor alimentare. Hotararea stabileste ca:

· in cazul bauturilor care sunt destinate consumului uman si care contin cofeina in proportie mai mare de 150 mg/l, pe etichete, in acelasi camp vizual cu denumirea produsului trebuie sa figureze mentiunea: „Continut ridicat de cofeina”.
· in cazul utilizarii la fabricarea alimentelor numai a aromelor se interzice ilustrarea, desenarea sau orice alte forme de reprezentare a fructelor, legumelor si/sau a portiunilor vegetale si/sau a oricaror alte ingrediente.

Aceste prevederi se vor aplica de la data de 1 ianuarie 2005. Produsele aflate in stoc sau contractate inainte de data intrarii in vigoare a Hotararii pot fi comercializate cu elementele de identificare si caracterizare marcate initial pana la data de 1 iulie 2005.


Intră acum și în grupul de