Nechifor: Maine ii vom inainta premierului Dragnea o scrisoare de intentie pentru realizarea zonei de dezvoltare economica (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa la Palatul Administrativ din municipiul Suceava

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava

TEXT LIVE:

„Saptamana viitoare va avea loc o intalnire la care vom pune de acord toate lucrurile ca sa finalizam proiectul pe EURONEST, astfel incat la Suceava sa vina autospeciala care intervine la inaltime si sa fie pusa in slujba comunitatii. E o piesa foarte importanta in baza operationala pe care o avem la SMURD.

Maine voi fi la Bucuresti cu primarul Ursaciuc, unde ne vom intalni cu vicepremierul Liviu Dragnea caruia ii vom inainta o scrisoare de intentie pentru realizarea zonei de dezvoltare economica. Dorinta noastra e sa venim cu mecanisme inovatoare care sa poata fi folosite pentru  a aduce finantari europene pe zona de munte. In lipsa acestui demers eram la bataie cu toate celelalte unitati administrative din tara. Le multumesc semnatarilor.

Am facut un pas foarte important, mai repede decat se asteptau altii si am reusit sa stam la aceeasi masa oameni de culori politice diferite.  Maine vom deschide ofertele pentru desemnarea castigatorului a trei statii de transfer si constructia centrelor de colectare aferenta a deseurilor din judet. Valoarea e de  de 10 milioane de lei si 20 luni termen de executie. Pana la ora asta nu s-a depus nici o oferta. Ne vom asigura ca in cele 5 zone importante din judet vom putea colecta prin transfer tot ce inseamna deseuri. La Suceava exista un alt mecanism fara o platforma de colectare publica.

Ne pregatim de iarna si de cateva evenimente importante. 28 noiembrie e Ziua Bucovinei si impreuna cu CJ Tulcea vom fi prezenti si la Paris la o expozitie şi prezentare de oferta turistica si economica de traditie. Lucram la conceptul de stand de prezentare alaturi de cei din Tulcea ca sa ne prezentam la un standard inalt. E un eveniment foarte important. Pe 28 noembrie vrem un program special de seara, cu defilari. Incerca sa gasim si o forma de marcare vizuala.

Va fi o proiectie pe fatada Casei Culturii cu principalele personalitati ale istoriei Bucovinei. E foarte bine sa stim mai multe despre Bucovina. Sunt foarte multe valori per ansamblu.

Pentru 1 Decembrie  am primit acceptul sa blocam bulevardul principal. Ne asumam acest lucru pentru  parada care va avea loc. Vrem ceva in plus si un spatiu mai generos. Vom inchide pe durata determinata  bdul 1 Decembrie. Se va pleca de la sensul giratoriu din Centru, pana la Complexul Bucovina.

Va confirm ca la Suceava vor fi prezenti un numar important de diplomati, ambasadori si sotii ale acestora, alaturi de Daciana Sarbu si Corina Cretu si care vor avea un program de descoperire a Sucevei. Sunt 26 de persoane, iar grupul nu a fost ales intamplator. Obiectivul e sa promovam Bucovina si sa cream impresii placute si sa valorificam prezenta lor. Vom aborda mai multe teme si avem un program extrem de variat.”


Intră acum și în grupul de