„Bursa locurilor de Munca pentru Absolventi”, la Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava (UPDATE)


Intră acum și în grupul de

UPDATE: 25 septembrie 2013

Ultima statistică a datelor referitoare la Bursa Absolvenţilor din 27 septembrie 2013,  totalizează un număr de 297 locuri vacante în judeţul Suceava, din care 123 în municipiul Suceava, informează AJOFM Suceava într-un comunicat de presă. Potrivit sursei citate, numărul angajatorilor din judeţ care au confirmat participarea a ajuns la  56, iar din totalul ofertelor 270 solicită nivel de studii liceal şi 27 nivel de studii universitar.

Domeniile de activitate în jurul cărora se grupează majoritatea ofertelor pentru solicitanţii cu studii medii si profesionale sunt:  comerţ, restaurante şi servicii de alimentaţie, transporturi, activităţi de management şi consultanţă,fabricarea îmbrăcămintei, servicii.

Solicitanţii cu studii superioare din judeţul nostru pot aplica pentru oferte în domeniile: restaurante ( ca specialist în relaţii publice); comerţ, cercetare, fabricarea îmbrăcămintei, management şi consultanţă( ca inginer); intermedieri financiare (ca economist, consultant financiar sau agent de credit).

 Persoanele interesate de locurile de muncă vacante din celelalte trei localităţi din judeţ, în care se organizează Bursa Absolvenţilor, au o şansă de angajare pe cele 73 de posturi oferite în Fălticeni, 61 de posturi oferite în Rădăuţi şi 41 de posturi oferite în Cîmpulung Moldovenesc.

Alături de opţiunile de angajare pe plan local, în oferta bursei se vor găsi şi joburile în străinătate, gestionate de reţeaua EURES a serviciilor  publice de ocupare din Europa, aplicanţii pentru aceste posturi putând alege între ocupaţii ca :asistent medical, inginer, manager de proiect, bucătar sau măcelar.

Atât solicitanţii de locuri vacante cât şi angajatorii prezenţi la bursă vor putea aborda, împreună cu consilierii agenţiei, subiectele din sfera proprie de interes şi propuneri pentru adaptarea serviciilor de ocupare.

……………………………………………………………………………………………………………………………………….

Absolvenţii promoţiei 2013, înregistraţi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava, a căror demersuri de ocupare nu s-au finalizat cu succes, au oportunitatea de a cunoaşte mai bine piaţa muncii, participând la „Bursa locurilor de Muncă pentru Absolvenţi”, care va avea loc vineri, 27 septembrie,  la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava.

absolventi-someri

Potrivit unui comunicat de presă transmis de AJOFM Suceava, ultima statistică a datelor referitoare la acest eveniment totalizează, până în prezent, un număr de 138 locuri vacante în judeţul Suceava, din care 67 în municipiul Suceava. Numărul angajatorilor din judeţ care au confirmat participarea a ajuns la 31, lista fiind deschisă până miercuri, 25 septembrie, ora 16.

Absolvenţii de şcoli profesionale pot aplica pentru meseriile de instalator, electrician, mecanic auto, tinichigiu auto, tâmplar.

Absolvenţii de licee teoretice şi de specialitate pot aplica pentru lucrător comercial, operator calculator, bucătar, ospătar,asistent manager,agent transporturi, agent vânzări.

Absolvenţii cu studii superioare pot opta, până în prezent pentru specializările: inginer electronist, consultant financiar, specialist relaţii publice, agent de credit.

Solicitanţii fără nicio calificare se pot angaja ca muncitori necalificaţi în diferite domenii sau femeie de serviciu.

Alături de opţiunile de angajare pe plan local, în oferta bursei se vor găsi şi joburile în străinătate, gestionate de reţeaua EURES a serviciilor publice de ocupare din Europa.

„Până la această dată, în baza de date a AJOFM Suceava, figurează 2150 de absolvenţi ai promoţiei acestui an, a căror distribuţie în funcţie de nivelul de studii este următoarea: 52 persoane care au finalizat cursurile învăţământului complementar şi special, 17 persoane care au terminat şcoala generală, 58 persoane ce au finalizat scoli postliceale, 95 cu nivel de studii profesionale, 1609 persoane care au terminat licee de specialitate şi teoretice şi 319 persoane care au finalizat studii universitare. În cursul celor două luni de când absolvenţii au început să se înregistreze în evidenţele agenţiei noastre, 246 de tineri s-au angajat şi 12 au ales să se înscrie la unul din cursurile de bucătar, coafor şi instalator”, se mai arată în comunicatul AJOFM Suceava.


Intră acum și în grupul de