Vize pentru Marea Britanie dupa Pasti


Intră acum și în grupul de

Oficialul precizeaza, intr-un comunicat, ca nu vor fi inca acceptate solicitarile „pentru permise de munca in cadrul Acordurilor de Asociere la Comunitatea Europeana, lucratori sezonieri din agricultura sau alte categorii de migratie controlata”. Solicitarile de acest fel raman suspendate pana la finalizarea investigatiei Ministerului de Interne britanic. Aceasta include si solicitarile depuse deja in cadrul acestor programe, asupra carora nu s-a luat nici o decizie, se precizeaza in comunicatul primit de la Ambasada Marii Britanii la Bucuresti.

In zilele de 13 si 14 aprilie, Sectia de vize a Ambasadei britanice va accepta solicitari de vize de la 8 dimineata la 2 dupa-amiaza si va procesa solicitari de la 8 dimineata la 8 seara. Ambasadorul britanic a precizat ca „suspendarea temporara a serviciului de vize in Romania nu a avut nici o implicatie negativa asupra relatiilor bilaterale excelente intre Romania si Marea Britanie sau asupra cooperarii constructive dintre serviciile de imigratie britanice si romanesti”.

La randul sau, ministrul de externe roman, Mircea Geoana, a subliniat „maniera ireprosabila in care guvernul britanic, in pofida unei presiuni politice imense acasa, a tinut sa colaboreze cu noi, a stiut ca ne-a creat o problema in ochii opiniei publice si vreau sa semnalez faptul ca Jack Straw s-a dovedit impecabil ca partener si sunt bucuros ca reintrarea in normal s-a produs, asa cum era inevitabil”.

Ministrul britanic de interne, David Blunkett, anuntase, pe 30 martie, suspendarea temporara a serviciului de acordare a vizelor in Romania si in Bulgaria. Decizia a urmat afirmatiilor din presa britanica referitoare la abordarea solicitarilor celor care au vrut sa intre in Marea Britanie pe baza prevederilor Acordurilor de Asociere la Comunitatea Europeana.


Intră acum și în grupul de