Campulung Moldovenesc primeste de la Guvern 16,22 milioane de lei pentru retele de apa si canal


Intră acum și în grupul de

Municipiul Câmpulung Moldovenesc va beneficia de 16,22 de milioane de lei pentru extinderea şi modernizarea reţelelor de apă şi canalizare, proiect care fusese blocat de mai mulţi ani din lipsă de finanţare.

Potrivit Hotărârii de Guvern de miercuri în cadrul Proiectului „Sistem integrat de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare, a staţiilor de tratare a apei potabile şi staţiilor de epurare a apelor uzate în localităţile cu o populaţie de până la 50.000 de locuitori”, derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de coordonator, prin Compania Naţională de Investiţii „C.N.I” – S.A., în calitate de Agenţie de Implementare a Proiectului, precum şi pentru aprobarea caracteristicilor principale şi indicatorilor tehnico-economici ai acestora s-a alocat suma de 16, 226 milioane de lei pentru obiectivul ”Reabilitare și extindere rețele de alimentare cu apă și canalizare în Municipiul Câmpulung Moldovenesc”.

mihaita negura

Finanţarea se va face din credite de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, mai arată Guvernul.

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a declarat că este extraordinar pentru municipiu această decizie care presupune investiţii importante în reţeaua de apă şi canalizare.

„Municipiul a fost marginalizat pe vremea lui Gheorghe Flutur. Banii cu cofinanţare de 2 la sută s-au primit cu milioanele prin POR de alte localităţi din judeţ, dar nu şi la noi”, a spus Negură.

El a arătat că a reluat acest proiect de la zero pentru a se ajunge în acest punct în care Guvernul a aprobat finanţarea lucrărilor.

Mihăiţă Negură şi-a exprimat încrederea că se va rezolva şi problema investiţiilor de la pârtia de schi care se construieşte pe Masivul Rarău şi este un proiect care va contribui esenţial la dezvoltarea acestei staţiuni montane de interes naţional.

 


Intră acum și în grupul de