Basescu a promulgat legea care permite eutanasierea cainilor fara stapan


Intră acum și în grupul de

adapost caini vagabonziPreşedintele Traian Băsescu a promulgat, miercuri, legea care permite eutanasierea câinilor fără stăpân, dacă aceştia nu sunt revendicaţi sau adoptaţi în termen de 14 zile lucrătoare.

Potrivit Gândul.info, judecătorii Curţii Constituţionale au declarat constituţională legea privind eutanasierea câinilor fără stăpân.

Anunţul a fost făcut de către preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, care a declarat că CCR a apreciat că sesizarea privind legea este neîntemeiată, iar legea este constituţională, pentru că s-a respectat decizia anterioară privind acest subiect.

„Noi am apreciat că articolul 1, alineatul 8, care a fost declarat neconstituţional data trecută, a fost pus de acord cu decizia CCR, deci acum eutanasierea nu mai este o măsură lăsată la îndemâna exclusivă a autorităţilor locale, legea spune în ce condiţii se poate ajunge la eutanasiere, e ultima măsură şi o măsură extremă”, a adăugat Zegrean.

Legea stabileşte că animalele fără stăpân care sunt ridicate de pe stradă şi nu sunt revendicate sau adoptate în termen de maximum 14 zile pot fi eutanasiate de autorităţile competente.


Intră acum și în grupul de