Simulare de interventie la cutremur, la Falticeni


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava va desfăşura, vineri, 27 septembrie 2013, între orele 11.00-13.00, un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren, pentru limitarea şi înlăturarea unor situaţii de urgenţă de amploare produse în municipiul Fălticeni. Potrivit plt.adj. Alin Găleată din cadrul Compartimentului Informare şi Relaţii Publice al ISU Suceava, tema acestui exerciţiu este „Intervenţia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Fălticeni, împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina“ al judeţului Suceava şi celelalte instituţii cu funcţii de sprijin, pentru salvarea, evacuarea persoanelor şi limitarea efectelor negative produse de un cutremur în municipiul Fălticeni. Punerea  în  aplicare  a  Planului  Roşu  de  Intervenţie”.

Conform scenariului, Dispeceratul inspectoratului pentru situaţii de urgenţă va fi anunţat, prin numărul unic de urgenţă 112, despre producerea unui cutremur de 7 grade pe scara Richter, care afectează în special zona centrală a municipiului Fălticeni (Nada Florilor).

Acţiunea se înscrie în programul anual de pregătire şi se va desfăşura sub coordonarea preşedintelui Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul Florin Sinescu.

Scopul exerciţiului este de a verifica stadiul de pregătire a serviciilor profesioniste şi voluntare pentru situaţii de urgenţă şi acţiunea lor întrunită, precum şi cooperarea cu structurile M.A.I., instituţiile, operatorii economici şi organizaţiile non-guvernamentale abilitate în gestionarea situaţiilor de urgenţă la nivelul zonei de competenţă.

Pe timpul desfăşurării exerciţiului se vor pune în aplicare Planul Roşu de Intervenţie şi Planul de Apărare Împotriva Seismelor.

 


Intră acum și în grupul de