PDL-istii din CL Suceava nu vor vota taierea fondurilor repartizate pentru continuarea lucrarilor la Centrul Cultural Bucovina

Preşedintele organizaţiei municipale Suceava a PDL, deputatul Ioan Bălan, a anunţat miercuri că aleşii locali ai PDL vor vota împotriva proiectului de hotărâre care vizează tăierea fondurilor pentru continuarea lucrărilor la Centrul Cultural Bucovina, obiectiv care se construieşte pe scheletul fostului cinematograf „Modern”.

balan 2-2013

Potrivit lui Bălan, decizia a fost luată în urma discuţiilor purtate cu liderul consilierilor locali-democrat liberali, Lucian Harşovschi, dar şi cu ceilalţi reprezentanţi ai PDL din deliberativ. „În şedinţa Consiliului Local Suceava de joi, 27 septembrie, se ia în discuţie o rectificare bugetară în minus care presupune tăierea celor aproximativ 3 milioane de lei repartizate pentru continuarea lucrărilor la Centrul Cultural Bucovina. O investiţie aparent „neimportantă” pentru că vizează cultura. În urma discuţiilor pe care le-am avut cu liderul consilierilor PDL din deliberativul sucevean, Lucian Harşovschi, dar şi cu ceilalţi consilieri ai noştri am luat hotărârea de a vota împotrivă. Pentru noi, cei de la PDL, proiectul acesta este unul de o importanţă majoră pentru că Centrul Cultural Bucovina se va număra printre puţinele instituţii de acest gen în care se va putea face <<cultură>>”, a declarat Bălan.

Liderul PDL Suceava a subliniat că se numără printre parlamentarii PDL care au pus umărul la demararea acestui proiect. „Văd în ultima perioadă un apetit crescut pentru tot ceea ce înseamnă cultură şi sport în judeţul vecin Botoşani, dar eu cred, ca şi sucevean, că şi noi oamenii politici din judeţ trebuie să facem ceva concret pentru sprijinirea culturii la noi acasă”, a spus deputatul Ioan Bălan. El a mai adăugat că aleşii locali care vor vota în favoarea tăierii fondurilor pentru Centrul Cultural Bucovina nu vor mai avea dreptul ca în perioada următoare să vorbească despre cultură la Suceava.