Membrii orchestrei Ansamblului „Ciprian Porumbescu” au primit sanctiuni disciplinare. Vezi de ce


Intră acum și în grupul de

16 salariaţi ai Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava au primit sancţiuni disciplinare, pentru încălcarea normelor de serviciu.

Potrivit managerului Centrului Cultural “Bucovina”, ec. Viorel Varvaroi, şeful de atelier, Răzvan Mitoceanu, a fost penalizat cu diminuarea salariului, iar 15 membri ai orchestrei au primit avertisment scris, ca urmare a incidentului din data de 12 septembrie 2013,  când formaţia a întrerupt un spectacol contractat de Centrul Cultural „Bucovina” (CCB) şi a părăsit scena, refuzând să o acompanieze pe cântăreaţa Margareta Clipa.

„Decizia de sancţionare a fost adoptată miercuri 25 septembrie, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie al CCB, în baza propunerii formulate de comisia de etică şi disciplină a instituţiei.

 În cadrul aceleiaşi şedinţe au fost analizate şi a fost aprobată finanţarea activităţilor culturale ce urmează să se desfăşoare în lunile octombrie şi noiembrie 2013,  sub egida celor trei instituţii din componenţa CCB, respectiv Ansamblul Artistic <<Ciprian Porumbescu>>, Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CCPCT) şi Şcoala de Arte <<Ion Irimescu>>”, a declarat Viorel Varvaroi într-un comunicat de presă.


Intră acum și în grupul de