CJ Suceava incepe demersurile pentru infiintarea unui parc agricol in apropierea Sucevei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Şeful administraţiei judeţene sucevene, Cătălin Nechifor, a declarat vineri, la Fălticeni, că în cadrul Consiliului consultativ pentru agricultură al CJ Suceava va prezenta reprezentanţilor agricultorilor suceveni proiectul unei investiţii pentru înfiinţarea unui parc agricol, în zona unei ferme dezafectate ce are arondată şi o suprafaţă de teren de 200 de hectare. Preşedintele CJ Suceava a precizat că această fermă este administrată de Staţiunea de Cercetări Agricole Suceava şi aparţine Academiei de Ştiinţe Agricole.

Nechifor a arătat că în zona respectivă, din apropierea municipiului Suceava, sunt structuri şi clădiri degradate, dar există utilităţi şi va solicita Guvernului să transfere această fermă în proprietatea publică a judeţului Suceava, iar CJ Suceava să înfiinţeze o companie publică ce va avea ca scop administrarea acestui parc.

În zona respectivă va urma să fie construită o fabrică de agro-peleţi, cu care să se asigure încălzirea în clădirile administrate de CJ Suceava, dar vor fi amenajate spaţii de producţie, de depozitare, de ambalare şi etichetare a produselor agricole din judeţ. „Nu ştim să ne vindem produsul agricol. Noi vom pune la dispoziţie aceste facilităţi producătorilor agricoli”, a spus Nechifor, care a arătat că CJ Suceava trebuie să se implice în sprijinirea producătorilor agricoli.

El a spus că sunt branduri agricole locale care nu sunt puse în valoare, cum sunt murăturile de Milişăuţi şi Iaslovăţ, cartofii de Bălcăuţi sau merele de Fălticeni. „Avem o piaţă concurenţială şi selectivă. Cumpărătorul aşteaptă un produs ambalat corespunzător, etichetat corect şi sub un brand cu rezonanţă”, a mai spus Nechifor.


Intră acum și în grupul de