Catalin Nechifor: „Pe zona Sucevei exista posibilitatea reala de a infiinta un parc agricol”


Intră acum și în grupul de

nechifor

Conferinta de presa la Falticeni

Catalin Nechifor, presedintele Consiliului Judetean Suceava:

Sper ca in toamna asta sa fie adoptata Legea parteneriatului public-privat. Vom incerca o solutie la nivel judetean si luni, am chemat 72 de firme din top 200 care sa vina alaturi de noi intr-un proiect de amplasare de 30 panouri publicitare pentru promovarea turismului. Ne dorim sa convingem cat mai multi agenti sa devina parteneri cu noi. Cautam si locatiile unde le vom pune la dispozitie.

Tintim zonele de intrare in judet si zonele aglomerate. Vom demara campanii tematice. Vrem sa fie foarte variata oferta noastra si cand avem elemente importante la nivel judetean sa le putem promova. Sper ca se va intelege foarte bine acest regim de parteneriat public-privat.

Duminica, la sediul CJ se va constitui Consiliul consultativ pe agricultura. Am trecut la etapa a doua. Ce a fost greu de asumat si pregatit s-a facut. Meregem pe expertiza de la Consiliul pe Turism si astept sa dezvoltam forma asta de colaborare. Sunt invitati fermieri din judet, oameni care au ce spune.

Punctual, voi discuta conceptul de Bioland Bucovina si cu Daciana Sarbu. Sper sa avem capacitata sa lucram tintit pe un concept si un produs biologic.  Potential este, mai ales in zona de munte. Vom capacita si Ministerul Agriculturii prin Achim Mironescu. Voi discuta si un concept mai nou: societatea pe actiuni care sa produca agropeleti. Sa devina actor in piata energetica, dar pentru CJ.

Am realizat ca pe zona Sucevei exista posibilitatea reala de a infiinta un parc agricol, cu acces la calea ferata, si care sa aiba structuri si depozite suficiente pentru a dezvolta. Locatia e ferma de la Itcani, care are si foarte mult teren. Vrem sa propunem un HG prin care ferma sa devina proprietate publica a judetului.

Castigul major va fi diminuarea drastica a cheltuielilor pentru consumul de agent termic la nivel de CJ. Sunt doua planuri care pot fi discutate. Centralele ce vor trebui montate la fiecare dintre centre. Oamenii societatii vor lucra si vor avea grija de toate instalatiile. Va fi altceva. Noi nu vom vinde biomasa ,ci de energie termica. Vom castiga din reducerea cheltuielilor care sunt foarte mari, acum.”


Intră acum și în grupul de