Nechifor: Am lansat public conceptul de „Lada de zestre”, de promovare a produsului turistic al Bucovinei


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava

TEXT LIVE:

„Am avut o vizita extrem de reusita. Anul acesta am avut noroc si de vreme. Am identificat, alaturi de oameni din Ministerul Afacerilor Externe, cateva deficiente ce trebuie corectate obligatoriu in termen rezonabil. In Romania vor avea loc foarte multe evenimente la un grad mare de participare, dupa ce ţara noastră preia presedintia UE din 2019. Vor fi foarte multe intalniri aici.

Neexistent la nivel de judet este un hotel de 5 stele, care sa fie capabil sa gazduiasca evenimente majore in 2019. Suceava merita asta. Vor fi 2 sau 3 zone la nivel national ce vor fi alese. In rest avem tot ce ne trebuie.

Am demonstrat ca suntem capabili sa organizam evenimente de inalta tinuta. Lansez azi o provocare pentru zona de business si vom incerca sa capacitam chiar si MAE de a gasi un posibil investitor care sa construiasca un hotel de 5 stele.

Am lansat public conceptul de „Lada de zestre”, de promovare a produsului turistic al Bucovinei. Este  vorba despre o lada din, cu stema judetului pe ea, in care gasim o serie de elemente puternice ca promovare: o dulceata de afine, o afinata, oua inchistrite, un pui de tisa, un magnet de frigider cu stema judetului din ceramica arsa, o traista de Marginea, un DVD de prezentare si o brosura turistica, precum  si un ghid in engleza despre obiectele din lada.

Am avut discutii cu agricultorii din judet. Consiliul Consultativ va fi dezvoltat. Cine vrea, sa vina alaturi de noi. Conceputul de parc agricol trebuie folosit

Daca mai lasam sa treaca timpul nu vom mai avea nici producatori autentici si nici produse. Vreau sa dam o alta dimensiune producatorului si produsului din Bucovina. Doar daca vom fi o forta si vom avea brandul nostru vom putea face fata.

Procedam la demersurile legale pentru a obtine terenurile si statutul de parc agricol. Vrem sa facem si fabrici de integrare a produsului bucovinean. Vrem ca produsul din Bucovina sa plece in afara cu valoare adaugata mare. Poate ar fi momentul sa facem altceva din cartofi sa fie vanduti mai bine, sau din mere ori muraturi.

Discutam si despre potentialul agricol al celor din Botosani. Sa ne apucam acu de treaba si sa gasim finantari nerambursabile, dar trebuie sa mergem pe etape, pas cu pas, si sa facem acest parc cum nu mai exista in Romania. Odata pusi pe picioare sub fermieri se vor dezvolta retele.

Va trebui ca in doua saptamani sa stim cine suntem si ce putem produce ca sa putem dimensiona capacitati si suprafete si cat de mult ne intindem. Nu voi face simpozioane sau colcvii. Am doua conditii. Sa spunem ce credem si sa respectam climatul unui dialog puternic.

<<Lada de zestre>> va putea fi gasita si la muzee si la alte obiective turistice. Va trebui sa gasim o formula ca o firma sa preia productia ei si comercializarea la un pret rezonabil. Cred ca e un produs de calitate si am vazut si reactia ambasadoarelor.”


Intră acum și în grupul de