Legea privind Ziua Bucovinei a fost adoptata in Senat


Intră acum și în grupul de

Declararea zilei de 28 noiembrie ca Ziua Bucovinei, iniţiativă legislativă a preşedintelui PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a fost adoptată, miercuri, de Senatul României cu 99 de voturi pentru şi două abţineri.

Iniţiatorul legii, Alexandru Băişanu, a salutat votul senatorilor în favoarea Zilei Bucovinei.alexandru baisanu

„Salut colegii din Senat, din toate partidele, pentru gestul de a vota proiectul pe care l-am iniţiat. E un gest de recunoaştere a importanţei regiunii Bucovina şi de înţelepciune în raport cu bucovinenii şi istoria acestei regiuni”, a spus Băişanu.

Iniţiativa legislativă a fost susţinută în Senat de preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur.

El a subliniat că Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 s-a putut realiza şi pentru că Bucovina a făcut un pas important în data de 28 noiembrie din acelaşi an.

„E bine să se ţină seama de această realizare istorică”, a spus Flutur care consideră este bine să fie recunoscută şi Bucovina ca o provincie istorică cu un trecut zbuciumat şi care este parte a ţării.

Potrivit legii, ziua de 28 noiembrie este declarată Ziua Bucovinei, care este zi lucrătoare, în afară de sistemul de învăţământ unde se vor organiza manifestări specifice.

Totodată, Parlamentul, Guvernul şi Preşedintele României, dar şi autorităţile publice centrale şi locale vor organiza manifestări legate de sărbătorirea acestui eveniment.


Intră acum și în grupul de