Lungu: „Se încearca sa fie primarul gasit tap ispasitor pentru ca nu se finanteaza sportul”


Intră acum și în grupul de

Ion Lungu1

Municipalitatea îşi doreşte să finanţeze activitatea sportivă locală, dar este necesar ca şi legislaţia să fie respectată, a declarat miercuri, primarul Sucevei, Ion Lungu, arătând că reprezentanţii echipei Rapid nu au adus justificări, conform legislaţiei, pentru suma de 330.000 de lei. „Am trimis adrese oficiale că nu-s în ordine justificările pe care ni le-au trimis pentru masă, cazare şi transport”, a spus primarul, care a adăugat că a transmis adrese oficiale clubului să respecte legislaţia privind aceste decontări.  „Se încearcă să fie primarul găsit ţap ispăşitor pentru că nu se finanţează sportul. Nu finanţez până când nu se aduc justificările pentru banii primiţi”, a spus Lungu.

Potrivit edilului-şef, alocarea de fonduri de face treptat, 30 la sută în prima fază, iar după ce această sumă se decontează, se alocă 60 la sută din suma prevăzută în buget, iar după ce şi aceasta este justificată, în a treia fază se alocă alţi zece la sută din bani.

În prezent, pentru primirea finanţării, echipa de fotbal trebuie să justifice cheltuirea a 330.000 de lei, reprezentând 30 la sută din suma totală alocată.

El a menţionat că un control al Curţii de Conturi a evidenţiat nereguli în ceea ce priveşte decontările de anul trecut în finanţarea fotbalului, situaţia fiind reglementată în timpul verificărilor, şi recuperată suma de 30.000 de lei cheltuită fără justificări corespunzătoare.


Intră acum și în grupul de