Scutiri de taxe pe proprietate pentru firmele care vor investi în parcul industrial din municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

ion lungu 2

 Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat miercuri, că parcul industrial care se va înfiinţa pe terenurile municipalităţii folosite în prezent de Termica SA,  este un proiect în care crede şi a arătat că în perioada următoare vor fi efectuate delimitările de teren şi căile de acces. „Nu ne propunem să facem noi amenajări sau construcţii, ci doar să aducem utilităţile, iar firmele să vină să investească”, a spus Lungu într-o conferinţă de presă. El a menţionat că firmele respective vor fi scutite de taxele şi impozitele pe proprietate, de taxele pentru realizarea investiţiei, dar că în funcţie de valoarea investiţiei şi de numărul locurilor de muncă create vor putea obţine şi alte facilităţi acordate de Guvern.

Edilul-şef a mai precizat că administratorul parcului industrial va fi municipalitatea, iar fondatorii acestuia vor fi, pe lângă Consiliul local, Consiliul Judeţean şi Camera de Comerţ şi Industrie.

Fosta zonă industrială a municipiului Suceava a fost transformată în zonă comercială după ce în locul principalelor fabrici s-au construit mai multe centre comerciale.

Noua zonă industrială urmează să fie amenajată prin folosirea unei suprafeţe de teren de 150 de hectare amplasată în apropierea societăţii de termoficare Termica SA, zonă în care se află utilităţi, drumuri de acces, dar există şi cale ferată în apropiere.


Intră acum și în grupul de